Explainer DC opent vestiging in Ghana

Het Amsterdamse e-business bureau Explainer DC opent op 23 mei de deuren in Accra, de hoofdstad van het West-Afrikaanse Ghana.

Idealisme en gezond zakendoen in e-business gaan uitstekend samen en dat is wat het bedrijf in Ghana voor ogen heeft, zeggen ceo's Stef Heutink en Ronnie Overgoor.
"Ghana is politiek stabiel, heeft een gunstig economisch klimaat en is klaar voor het internet, hetzij op een aangepast niveau. Economisch gezien al redenen genoeg om niet alleen hard te roepen dat we door het internet te maken hebben met global economy, maar daar ook naar te handelen", stellen ze.
Niet alleen economische redenen liggen ten grondslag aan het wellicht eerste Nederlands-Afrikaans e-business bureau. Explainer DC ziet het internet als een mogelijkheid waar ieder land, bedrijf of individu van moeten kunnen profiteren;Bridging the digital gap en het creëren van uitdagende banen voor jonge Ghanezen is daarin een eerste stap. Naast het uitvoeren van opdrachten ontplooit Explainer DC Ghana Ltd. ook
sociale activiteiten. Voorbeeld is een project waarbij leerlingen van een middelbare school in Accra in het kantoor van Explainer DC kennis maken met internet. Werknemers vanuit Explainer DC Amsterdam zullen viatraining on the job kennis delen met Ghanese jonge professionals.
President-commissaris van Explainer DC Hans Wiegel ziet grote mogelijkheden: "Ja, wij vroegen eerst of ze ontwikkelingshulp wilden gaan verlenen, maar het bleek gewoon een verdomd goed businessplan."
Explainer DC is een bureau voor consultancy, creatie en realisatie van e-business concepten. Explainer DC bestaat in Nederland uit ruim 75 professionals en werkt voor klanten als Vendex KBB, KPMG, VVD, Bank of Scotland, Stichting SOA Bestrijding, Amsterdam RAI, Autorai.nl, Ministerie van Landbouw en NBLC. Explainer DC Ghana Ltd. zal eind 2001 bestaan uit circa tien mensen en wordt vooralsnog geleid door General Manager Tjalling Wiarda. Explainer DC Ghana Ltd. moet vanaf begin 2003 winst gaan maken.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-05-09T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.