SFB Groep verkoopt internetdochter

De SFB Groep heeft op 1 mei haar internetactiviteiten verkocht aan automatiseerder Arpa Systems uit Eindhoven.

Dat heeft de uitvoerder van de sociale zekerheid gisteren bekendgemaakt. Het gaat om de werkmaatschappij IntraBouw, een op de bouw gericht internetbedrijf. Arpa Systems verwerft honderd procent van de aandelen van het internetbedrijf, dat ondermeer het internetportaal BouwOnline beheert. De overname heeft geen gevolgen voor bestaande werkgelegenheid. Arpa ontwikkelt sinds 1996 software en e-commerce oplossingen voor de uitvoerende bouw. De overname past in de groeistrategie van het Eindhovense softwarebedrijf, dat verder zal gaan onder de naam Arpa IntraBouw. IntraBouw is medio 1997 door de SFB Groep opgezet om de bouwwereld de gelegenheid te bieden om ook via internet toegang te krijgen tot haar financieel-administratieve diensten. Deze activiteiten werden in 1999 uitgebreid na het aangaan van een samenwerking met Kluwers ten Hagen & Stam.
Na de terugtrekking van ten Hagen & Stam in 2000, werd besloten IntraBouw te verkopen. Directeur SFB Diensten Adri van der Wurff zegt tevreden te zijn over de verkoop aan Arpa: "Uitgangspunt voor verkoop was altijd dat personeel en bedrijf een gezonde toekomst tegemoet kunnen gaan. De synergie met de activiteiten van Arpa biedt daarvoor voldoende waarborg."
Arpa Systems is sinds de oprichting in 1996 marktleider geworden binnen een aantal uitvoerende bouwbranches. Met de overname haalt Arpa kennis in huis om zijn applicaties voor het internet geschikt te maken en bouwproduct-informatie online aan te bieden.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-05-09T00:00:00.000Z Sjaak Smakman