Kritiek op Newconomy-commissarissen

Maurice de Hond krijgt van de aandeelhouders het voordeel van de twijfel. Erg veel vertrouwen is er niet in de Newconomy-topman.

Een stemming over zijn functioneren liep gisteren tijdens de aandeelhoudersvergadering in het voordeel van De Hond af. Maar de meeste aandeelhouders onthielden zich van stemming.
De aftredende Raad van Commissarissen onder leiding van Pieter van Hoogstraten ontmoette nog aanzienlijk meer kritiek. Welgeteld drie aandeelhouders of vertegenwoordigers daarvan stemden voor decharge. Liefst twaalf aandeelhouders vonden dat dit toezichthoudend orgaan zich slecht van haar taak had gekweten. Uiteindelijk telden de stemmen van Maurice de Hond die ruim 12 procent van de aandelen bezit, het zwaarst. Ondanks zijn pijnlijke schorsing nam De Hond het op voor commissaris Van Hoogstraten, met wie hij maandenlang nieton speaking terms was. In een stemverklaring zei De Hond niet meer naar het verleden te willen kijken. "Het gaat nu om de toekomst", verklaarde hij. Peter Paul de Vries, voorzitter Vereniging Effecten Bezitters (VEB), constateerde met ironie dat de stemmen van De Hond de commissarissen hadden gered.
Overigens hield de voltallige Raad van Commissarissen het voor gezien. Voor hen komen Hans Wiegel, oud-minister Andriessen en prof. Jonkhart in de plaats. De laatste is oud-topman van de Nationale Investerings Bank (NIB).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-05-10T00:00:00.000Z Redactie VNUnet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.