IT-giganten bieden samen e-handel oplossing

Microsoft, Cisco, Intel, Unisys en EMC werken nauw samen op het vlak van elektronische handel. Kristallisatiepunt is de ES-7000-server van Unisys.

Buiten is het eindelijk 23 graden en zonnig, binnen is het donker. Toch een volgepakte zaal in Hilversums Studio 21. IT-managers van de top-200 bedrijven in Nederland laten zich donderdag voorlichten over de manier waarop elektronische handel is te bedrijven volgens vijf topbedrijven uit de IT-industrie. Dat IT-ondernemingen met elkaar samenwerken, is de laatste jaren niet uitzonderlijk. Dat een handvol schouder aan schouder staat, is wellicht trendsettend.
De problemen waarvoor IT-managers die elektronische handel willen invoeren zich gesteld zien, vragen dan ook om een doortimmerde aanpak. Klanten bedienen die via het web aankloppen, brengt specifieke problemen met zich mee. Onbekend is immers hoeveel mensen wanneer en met welke systemen een beroep doen op de systemen bij een aanbieder. Omgaan met deze onvoorspelbaarheid is de uitdaging van deze tijd. Daarbij wil een IT-manager, mochten de prestaties van een oplossing tegenvallen, niet de speelbal worden van verschillende IT-leveranciers. "Doordat wij nauw samenwerken, heeft de klant met één aanspreekpunt te maken. Wij lossen het op en we sturen hem niet van het kastje naar de muur door te zeggen dat het aan de software ligt, of aan de hardware, of aan de internetkoppeling, of wat dan ook. Wij zoeken, met alle partners bijeen, uit waar het aan ligt en lossen het op", verklaart Mark Ossel, directeur marketing bij Unisys.
Hij wijst erop dat het niet blijft bij het gezamenlijk uitbrengen van een brochure of een roadshow. "Nee, de technici van Intel zitten echt bij ons en andersom." Niet voor niets presenteerde Intel kortelings de 64-bits chip Itanium in de ES-7000 server van Unisys, een machine met mainframe-trekjes.
Van belang bij elektronische handel zijn besturingssysteem, opslagarchitectuur, processoren, serversoftware, server en implementatie. Het vijftal neemt vooraanstaande posities in op elk van die deelterreinen. Aangezien Unisys implementatie-ervaring heeft, treedt dit bedrijf veelal als hoofdaannemer op. Geruggesteund door het testcentrum in Parijs waar klanten hun applicatie kunnen testen op de oplossing die de vijf bieden. Deze beproeving is vooral bedoeld voor asp's.
Wie andere toepassingen wil uitproberen voordat hij tonnen of zelfs miljoenen gaat uitgeven, kan binnen twee maanden terecht in het oefenhonk dat Unisys in Amsterdam gaat inrichten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-05-11T00:00:00.000Z Teus Molenaar
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.