Veilingsite Spott.nl uit de lucht

De veilingsite Spott.nl moet door een gebrek aan geregistreerde gebruikers en een sterk tegenvallende omzet, zijn deuren sluiten.

De aandeelhouders van het gezamenlijke initiatief van VNU, HMG en PCM hadden voor dit jaar en het komende jaar gerekend op een paar miljoen gulden omzet, maar dat bleek te hoog gegrepen. Het aantal transacties per maand bedroeg een paar honderd en het aantal geregistreerde gebruikers zeventigduizend, terwijl er tegen het einde van dit jaar op 250 duizend was gerekend.
Spott.nl heeft niet alleen het onderspit moeten delven als gevolg van de vorig jaar ingetreden dotcom-malaise. De online veilingsite moest het ook afleggen tegen grotere spelers, zoals Ebay, dat in Nederland ongeveer de helft van de markt beheerst, en Ricardo, dat om en nabij de twintig procent marktaandeel bezit. Spott is in dit veilinggeweld niet verder gekomen dan een marktaandeel van 3 procent. Bovendien vertoonde de site van Spott.nl in de beginfase weinig stabiliteit en content, waardoor een deel van de voorhoede van de bezoekers vroegtijdig afhaakte.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-07-30T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.