Niku met srm klem tussen erp en crm

Software-ontwikkelaar Niku heeft forse klappen opgelopen. Het bedrijf probeert tussen erp en crm de markt te bewerken met srm-software (services relationship management).

Maar hoewel juist veel softwarebedrijven ontkomen aan de malaise op de ICT-markt, loopt de verkoop bij Niku achter. Het bedrijf moet reorganiseren, en ontslaat een kwart van het personeel.
Ron van den Broek, directeur Niku Benelux, geeft toe dat zijn bedrijf zichzelf heeft overschat. "Onze verwachtingen hebben we gezet ten tijde van een ander marktsentiment. Toen hebben we gezegd dat we in het fiscale jaar 2002 een omzet van 170 miljoen dollar zouden realiseren. De economie is echter met name in de Verenigde Staten teruggelopen, waardoor we in het eerste kwartaal niet meer dan zestien tot zeventien miljoen omzet hebben gehaald."
Door dit tegenvallende resultaat heeft Niku bekendgemaakt ook in het eerste kwartaal verlies te draaien. Dit noodzaakt de onderneming fors in de kosten te snijden, waardoor 260 medewerkers, een kwart van het totaal, op straat is gezet. Hiervoor is een voorzienig getroffen van 2,5 tot 3,5 miljoen dollar. Niku kan niet aangeven wanneer het winstgevend zal worden, omdat dit volgens het bedrijf afhangt van de acceptatie op de markt van Niku 6 , de toekomstige release, en de voortgang in kostenbesparing.
 
Kijk voor het complete bericht in de Computable van 18 mei.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-05-18T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.