Opta nog lang niet werkloos

Het onlangs gepresenteerde jaarverslag van toezichthouder Opta besloot vier jaar liberalisering op de Nederlandse telecommarkt.

In die tijd is veel bereikt, maar het werk van Opta is nog lang niet voorbij. Met name voormalig monopolist KPN Telecom heeft moeite met zijn nieuwe concurrenten, getuige de vele behandelde geschillen. Het ministerie van Verkeer en Waterstaat is tevreden over het optreden van de telecomwaakhond.
Bij de presentatie van het Opta-jaarverslag over 2000 wees J.C. Arnbak, voorzitter van de Opta, op de kwetsbare positie van de bedrijven die nu op de telecommarkt opereren. De liberalisering van de telecommarkt is minstens vier jaar verder dan die van de postmarkt, waar Opta eveneens toezicht op houdt. Bovendien heeft de telecommarkt zich veel turbulenter ontwikkeld dan die voor de post.
Arnbak: "Het internet kwam bijvoorbeeld in 1998 nog niet in de telecomwetgeving voor. Dat was geenissue." Een andere ontwikkeling waar hij op wees is de kentering in het economisch sentiment. De huidige malaise heeft geleid tot een aantal kwetsbare bedrijven. Dat geldt volgens Opta zowel voor grote als kleine ondernemingen "Het aantal verschillen in inzicht neemt daardoor toe, en het wordt voor de Opta nodig om snel te reageren."
 
Kijk voor het complete bericht in de Computable van 18 mei.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-05-18T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.