Safestone maakt AS/400 veiliger

De van oorsprong Amerikaans-Engelse onderneming Safestone staat op het punt in Nederland een kantoor te openen.

AS/400-beveiliging is Safestone's handel. Richard Eve, vice president Emea van Safestone, presenteert Safestone als een start-up. Toch reikt de geschiedenis verder terug dan het jaar dat het bedrijf nu bestaat. De firma is namelijk ontstaan doordat de Amerikaanse leverancier van beveiligings- en beheersproducten Softscreen Group het Engelse bedrijf CCT overnam. CCT stond bekend om zijn product DetectiT, dat een serie beveiligingsproducten voor de AS/400 van IBM omvat. Softscreen distribueerde DetectiT in de VS. Beide bedrijven bedachten dat het handig was de kennis van CCT en verkoop- en marktetingervaring van Softscreen te combineren. Zo ontstond Safestone.
De midrange-machine van IBM is de kern van Safestone's portfolio. Frank Soltis, uitvinder van de AS/400 en chief scientist bij Big Blue, gaat er prat op dat het systeem al inherent veilig is. Eve erkent dit, maar geeft aan dat het werkpaard van IBM tegenwoordig vaak onderdeel is van een heterogeen netwerk, waarbij de ingewanden van Soltis' geesteskind als backoffice dienst doen en tal van frontoffices (van thin client tot webbrowser) zijn ingezet. "Daar komen wij om de hoek kijken", zegt Eve. Maar niet alleen, want Safestone werkt samen met Symantec die de beveiliging van Windows NT, Unix- en Linux-systemen voor zijn rekening neemt.
Safestone biedt gereedschappen om bedrijfsafspraken op de AS/400 te implementeren, doet aan kwetsbaarheidsonderzoek, heeft toegangsbeheer, ontdekt aanvallen en doet exit point controle. Gebruikers hebben de keuze uit een groen scherm en een GUI (over dit onderwerp voert de AS/400-gemeenschap nog steeds een verbeten strijd en Safestone bedient beide groepen). De GUI heeft het bedrijf zelf ontworpen.
Hoewel de AS/400 niet bepaald een explosief groeiende markt is, meent Eve dat er "zeker in Nederland" genoeg van deze midrange-machines staan. "Vooral in de publieke sector", zegt Eve. "En juist daar wordt de machine meer en meer gekoppeld aan de buitenwereld." Kansen volop dus, meent hij.
Huidige gebruikers zijn onder meer Royal Bank of Scotland, London Clubs International en de Dresdner Bank Group.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-05-17T00:00:00.000Z Teus Molenaar
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.