Commissarissen Aino ontslaan directeur

De raad van commissarissen van ict-dienstverlener Aino uit Houten heeft chief operating officer Rob van den Berg gisteren uit zijn functie gezet.

Tussen de commissarissen en de hoofddirecteur bestond een niet te overbruggen verschil van inzicht over het te voeren beleid, zo maakte het bedrijf bekend.
Aino ontstond vorig jaar juni uit een samenvoeging tussen de branchegenoten Avalix, Astra en Armedis. De directie bestond uit drie leden, vertegenwoordigers van de oude 'bloedgroepen'. Van den Berg was afkomstig van de niet-beursgenoteerde partij van de drie, Armedis.
Directievoorzitter Vos wilde gisteren geen details geven over de inhoud van het meningsverschil. Op 5 juni komt de zaak aan de orde in de algemene aandeelhoudersvergadering. Vos neemt voorlopig de taken van Van den Berg over.
Aino presenteerde in maart tegenvallende cijfers over 2000. De omzet bleef ten opzichte van 1999 vrijwel gelijk met 87,1 miljoen euro, terwijl de nettowinst met ruim eenderde daalde tot 4,4 miljoen euro. Aino weet de tegenvallende cijfers aan de slechte IT-markt. Bij Aino werken in totaal 1.100 mensen.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-05-18T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.