Managed hosting door True

Rijk: 100 miljoen voor kenniswijk Eindhoven

 

De Nederlandse regering steekt de komende vijf jaar in totaal 100 miljoen gulden in een grote elektronische proeftuin in de regio Eindhoven.

Het bedrag voor de zogeheten Kenniswijk komt beschikbaar op voorwaarde dat het bedrijfsleven evenveel investeert. Dat maakte staatssecretaris De Vries van verkeer en waterstaat gisteren bekend.
Tenminste twintigduizend huishoudens krijgen de mogelijkheid om een aansluiting op een glasvezelnet te nemen, waardoor ze via het breedbandsysteem gebruik kunnen maken van elektronische diensten, zoals internet, televisie en telefoon.
Dertig miljoen gulden gaat naar de aanleg van de breedbandverbinding, die ervoor zorgt dat de informatie-uitwisseling razendsnel gaat. Ook gaat geld naar stimulering van innovatieve diensten, opleidingen voor bewoners en een helpdesk. Consumenten krijgen subsidie als ze een aansluiting nemen op het breedbandnetwerk.
Het doel van Kenniswijk is te bekijken wat de gevolgen van ict zijn op het leefpatroon van burgers en het doorbreken van barrières die de aanleg van goede infrastructuur en het leveren van nieuwe diensten nu nog vaak in de weg staan.
De Kenniswijk heeft daarmee een andere opzet dan de 'digitale trapveldjes' van minister Van Boxtel. Hij wil er, door het beschikbaar stellen van computers met internetverbinding in buurthuizen in kansarme wijken, voor zorgen dat ook deze groepen kennis kunnen maken met de elektronische snelweg en hun enorme achterstand iets kunnen inlopen.
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/147060). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×