Ericsson schrapt banen in Enschede

De ontslaggolf bij het Zweedse Ericsson gaat niet aan Nederland voorbij. Het telecomconcern maakte gisteren bekend dat er zestig tot tachtig banen verdwijnen bij de onderzoeks- en ontwikkelingsafdeling in het oosten van het land. Gedwongen ontslagen worden niet uitgesloten. Volgende maand komt meer duidelijkheid.

De banen vervallen bij de vestiging in Enschede. Voor de vestigingen in Rijen en Emmen zijn de gevolgen nog niet bekend. In april liet Ericsson al weten een streep te halen door honderd banen bij de verkooporganisatie in Rijen. Dat maakte toen onderdeel uit van een wereldwijde reorganisatie, waarbij tienduizend banen verdwijnen.
De Zweden voelen de pijn van een verslechterde situatie op de telecommarkt. Ze raakten onlangs hun derde plaats op de wereldranglijst kwijt aan het Duitse Siemens. Overigens hebben ook de andere grote spelers op de gsm-markt al ontslagen aangekondigd.
Bij Ericsson-Nederland werken 2.500 mensen, van wie 1.250 bij de onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten. De afgelopen vijf jaar was het personeelsbestand nog verdubbeld. De werknemers in Enschede die hun banen verliezen, zijn bezig met een Umts-project.
 
Sjaak Smakman

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-05-23T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.