Bedrijfsfonds voor Pers stimuleert internet

Er moet een tijdelijke, experimentele regeling ingevoerd worden om journalistieke informatieproducten via internet te stimuleren.

Dat heeft het Bedrijfsfonds voor de Pers aan staatssecretaris Rick van der Ploeg van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen gevraagd. Het gaat om producten die vooral nieuws, achtergrondinformatie, analyse en commentaar brengen.
Volgens het Bedrijfsfonds zijn er nu wel de nodige nieuwssites, maar lopen de kwaliteit, betrouwbaarheid en onafhankelijkheid sterk uiteen. Tegelijkertijd worstelt veel traditionele media, die over het algemeen een betrouwbare berichtgeving verzorgt, met de vraag wat ze aan moeten met het web. Met de stimuleringsregeling wil het Bedrijfsfonds zorgen dat er meer hoogwaardige informatie op het net te vinden is doordat traditionele én niet-traditionele uitgevers over de streep worden getrokken. Daarmee kunnen tegelijkertijd de mogelijkheden om een rendabele exploitatie met een internetuitgave te bereiken onderzocht worden. Dat is tot nu namelijk nog vrijwel niemand gelukt.
Het bedrijfsfonds wil per project maximaal vier ton subsidie geven, terwijl Van der Ploeg in totaal vijf miljoen gulden per jaar voor de regeling zou moeten uittrekken.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-05-23T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.