Kabelsector bekijkt toelating andere isp's

De Vecai onderzoekt samen met de kabelbedrijven UPC, Essent en Casema de mogelijkheden voor het aanbieden van internet via de kabel door derde partijen.

De studie is een reactie op zorgen vanuit de politiek, telecomtoezichthouder Opta en de NMa over de machtspositie van de kabelbedrijven op hun netwerken. De Opta en de NMa vinden dat kabeleigenaars anderen moeten toelaten op hun netwerk. Zij meldden dit in maart in een discussiestuk. UPC nam toen al stelling tegen de notitie.
Volgens Vecai-directeur Van Esch nemen de kabelbedrijven het onderwerp serieus, maar is het geen eenvoudige zaak. Behalve economische motieven spelen organisatorische en juridische vraagstukken (bijvoorbeeld productaansprakelijkheid) een rol. Het is nog niet duidelijk wanneer het onderzoek is afgerond. Gedurende de studie vindt overleg plaats met andere belanghebbende partijen.
Bij de bekendmaking gisteren wezen de kabelaars er nog eens op dat ze heel veel geld hebben geïnvesteerd in internet via de kabel en dat er nog veel investeringen zitten aan te komen. Die willen ze wel kunnen terugverdienen, benadrukken ze.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-05-16T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.