Uitkomst WoL-claim kan jaren duren

De bodemprocedure die een aantal voormalige aandeelhouders tegen Nina Brink, World Online an ABN Amro heeft aangespannen, gaat waarschijnlijk jaren duren.

Advocaat Van der Goen noemde gisteren bij de start van de procedure de kans op een snelle uitspraak zeer gering. "Dat kan alleen als de tegenpartij tot inkeer komt. In een bodemprocedure is beroep mogelijk. Daarom neemt het enige tijd in beslag."
Het verwijt tegen de drie aangeklaagden is net als in de andere zaken het geven van misleidende informatie rond de beursgang. Ook zou delock-up-regeling zijn geschonden die voorschrijft dat bestuurders bij een beursgang binnen een bepaalde periode geen aandelen mogen verkopen. Van der Goen vindt ook dat er op 'onbehoorlijke' wijze opties zijn toegewezen aan bestuurders.
De advocaat heeft overigens in zijn jacht op schadevergoeding voor boze klanten tot twee keer toe bot gevangen. In een ander kort geding hoefden zijn opponenten van de rechter niet de lange waslijst aan vragen te beantwoorden. Ook oordeelde de Reclame Code Commissie dat de reclame rond de beursgang van de onderneming niet misleidend was.
Behalve Van der Goen zijn er nog meer partijen uit op het winnen van een schadevergoeding voor hun cliënten. Het advocatenduo Spong en Hammerstein proberen ABN Amro aan te pakken. Advocaat Imhof vertegenwoordigt aandeelhouders uit het 'family and friends'-programma, die voorrang kregen bij de uitgifte van aandelen. Ten slotte is er de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) die vijf partijen aansprakelijk stelt namens getroffen leden.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-05-16T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.