Doorstart Not a Number na faillissement

Het Nederlandse bedrijf Not a Number maakt een doorstart als NaN Technologies. Aandeelhouders zijn oprichter Ton Roosendaal en de vc Net Ventures.

Not a Number, producent van de zogeheten Blender-software om 3D-animaties en games te ontwikkelen, is begin april failliet verklaard. De nieuwe firma biedt werk aan 27 van de oorspronkelijke 44 werknemers. Volgens marketingdirecteur Gil Agnew is het technische team grotendeels intact gebleven.
Net Ventures heeft 'een behoorlijkestake' in het nieuwe bedrijf, aldus Rick van Boekel, de Chief Commercial Officer van de venture capitalist. Financiële details wil hij niet prijsgeven. Twinning en NPM Capital - die eerder in het bedrijf investeerden - zijn niet betrokken bij deze overeenkomst. Wel zijn er onderhandelingen gaande met een tweede grote investeerder, maar Van Boekel wil geen namen noemen.
Net Ventures zegt ongeveer drie weken geleden in contact te zijn gekomen met Not a Number. De komende maand wordt gesleuteld aan het bedrijfsplan. De failliet verklaarde onderneming had weliswaar een grote schare enthousiaste gebruikers, maar wist dat niet in omzet te vertalen. Een keuze voor een bepaald bedrijfsmodel is nog niet gemaakt. Gesproken wordt over het licenseren van de player en het tegen betaling toevoegen van extra's aan de ontwikkelsoftware, die nu nog gratis is.
Meer informatie:http://www.blender.nl

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-05-21T00:00:00.000Z Jan Bletz
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.