Softwarebedrijf Ring failliet verklaard

De rechtbank van Amsterdam heeft het beursgenoteerde softwarebedrijf Ring, gespecialiseerd in communicatie via internet, failliet verklaard.

Eerder deze week is de uitstel van betaling ingetrokken voor RingRosa Products (de beursgenoteerde vennootschap), Ring Telecom en Ring Service Center. Volgens het jaarverslag van Ring zijn er meer vennootschappen dan de genoemde drie in binnen- en buitenland. Wat de rol en status van deze vennootschappen is, is vooralsnog onbekend.
Of er mogelijkheden zijn voor een doorstart is eveneens onduidelijk. Het beursgenoteerde Ring, voorheen RingRosa!, kampte al lange tijd met financiële problemen. Sinds de beursnotering in juni 1998 schreef de onderneming rode cijfers. De afgelopen twee jaar maakte het bedrijf ongeveer à 27,5 miljoen verlies. Door een structureel negatief eigen vermogen belandde het aandeel twee weken terug op het strafbankje van de Amsterdamse beurs.
Bij Ring werkten tot vrijdag ruim veertig mensen. Enkele weken geleden schrapte het bedrijf al 25 arbeidsplaatsen. Voorafgaand aan de faillietverklaring werd de handel in Ring op de beurs stilgelegd. Het aandeel noteerde vlak daarvoor 0,24 euro.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-05-21T00:00:00.000Z Jan Bletz
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.