Atos Origin geïnteresseerd in Syntegra

Atos Origin is geïnteresseerd in Syntegra, het Britse automatiseringsbedrijf dat sinds kort te koop staat.

Het Financieel Dagblad leidt dat af uit de woorden van bestuurder Wilbert Kieboom van de Frans-Nederlandse IT-onderneming. "We zouden elkaar goed aanvullen", heeft hij tegen het FD gezegd.
Syntegra, dat met vijfduizend werknemers jaarlijks twee miljard gulden omzet, is onlangs door het moederbedrijf British Telecom in de etalage gezet. Atos Origin is met een jaaromzet van ruim zes miljard gulden drie keer zo groot als Syntegra. Kieboom wil niet zeggen of Atos Origin reeds een bod heeft uitgebracht op de automatiseringsdochter van British Telecom. Maar de Atos-bestuurder geeft aan dat Syntegra uitstekend zou passen in de portefeuille van Atos Origin.
Pikant is dat Kieboom tot een jaar geleden algemeen directeur was van Syntegra Benelux, de Nederlandse dochter waar 1300 IT'ers werkzaam zijn. In mei 2000 stapte hij over naar Origin, dat kort daarna werd overgenomen door de Franse branchegenoot Atos. Volgens Kieboom zal Atos Origin geen beursnotering aanvragen in Amsterdam, zoals in augustus bij de bekendmaking van de fusie wel was aangekondigd. "Een tweede notering in Amsterdam heeft geen prioriteit meer. We staan al in Parijs genoteerd en met de komst van Euronext maakt het straks helemaal niets meer uit."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-05-22T00:00:00.000Z Jan Bletz
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.