Behoefte aan online rekeningen krijgen

Elektronisch betalen van rekeningen voorziet in een behoefte. Een vijfde van de Nederlanders wil internet gebruiken voor de administratieve handelingen.

eBilling-bedrijf Anachron heeft onderzoek laten doen naar de voorkeur van betalen onder 750 respondenten in Nederland. Daaruit blijkt dat 20 procent rekeningen, zoals gemeentelijke heffingen en belastingen, graag thuis via internet wil ontvangen. En de helft daarvan wil ze ook meteen online kunnen betalen.
Niet verwonderlijk is de groep die dit graag wil, ook degene die het meest verdient (meer dan een ton). Dit stemt overeen met het gegeven dat 93% van de voorstanders een internetverbinding heeft en 53% van hen bankiert al elektronisch. Zaken waarvoor je toch geld moet uitgeven.
"Ervaring met internet is belangrijk om de ongekende mogelijkheden en het gemak ervan in te zien", meent Anton Martens, marketing directeur bij het Amsterdamse Anachron. "Bedrijven zullen steeds vaker internet gebruiken om het de klant gemakkelijker te maken. Als je op de internetsite van bijvoorbeeld je verzekeraar al je polissen, rekeningen en declaraties bij de hand hebt, scheelt dat enorm veel zoeken in bergen paperassen. Klanten zullen uiteindelijk voor gemak gaan kiezen."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-05-22T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.