Ict-organisatie ministeries schiet tekort

De automatiseringsorganisatie bij Justitie, Buitenlandse Zaken en Landbouw, Natuurbeheer en Visserij vertoont tekortkomingen.

Bij BZ krijgt het voorraadbeheer een onvoldoende. Dit geldt ook voor Defensie. Daarnaast worden Volkshuisvesting en Sociale Zaken en Werkgelegenheid op hun zwakheden gewezen.
Dit signaleert de Algemene Rekenkamer in haar rapportage bij de financiële verantwoording van de departementen over het jaar 2000. Een jaar geleden zag de Rekenkamer nog bij negen ministeries tekortkomingen in de ict-organisatie. Daarbij ging het om het ontbreken van een taak- en verantwoordelijkheidsverdeling, gebrekkige maatregelen voor beheerbaarheid en kwaliteitsborging, te weinig controle op de beveiliging en het ontbreken van maatregelen om de continuïteit te verzekeren. Vorig jaar hebben ministeries gepoogd dat te verbeteren, maar bij de drie genoemde heeft dat volgens de Rekenkamer nog te weinig opgeleverd.
Bij Buitenlandse Zaken betreft het de besturing en uitvoering van de totale informatievoorziening. Half 1999 heeft het ministerie voor drie jaar een Hoofddirecteur Informatiseringontwikkeling aangesteld. Voor eind 2002 moet deze 'een aantal fundamentele verbeteringen' realiseren en in de lijnorganisatie implementeren. Ook behoort tot zijn taken het coördineren van een reorganisatie van de automatiseringsorganisatie en van een programma rond een Geïntegreerd Management Informatie Systeem (Gmis). De Rekenkamer constateerde over vorig jaar inderdaad verbeteringen, maar nog altijd ook gebreken, onder meer in de kwaliteit van de totale automatiseringsorganisatie.
 
Kijk voor het complete bericht in de Computable van 25 mei.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-05-29T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.