EZ snoeit in woud van subsidies

Het ministerie van Economische Zaken heeft zijn technologieregelingen gestroomlijnd en in vijf categorieën ondergebracht.

Ook heeft het een nieuw initiatief in het leven geroepen: het ICT-doorbraakproject voor baanbrekende r&d-samenwerkingen. De eerste tender is inmiddels geopend.
Informatietechnologie is een van de belangrijkste beleidslijnen van EZ. Het ministerie ondersteunt deze lijn dan ook met talloze financiële ondersteuningsregelingen. Ondernemers bleken echter steeds vaker te verdwalen in dit woud van subsidiepotjes en fiscale regelingen, en vonden dat de afhandeling van de aanvragen te lang duurde. Dat was voor EZ aanleiding om de regelingen te bundelen en op een overzichtelijker manier aan te bieden. Het resultaat: vier subsidieregelingen en een fiscale regeling.
De eerste regeling is Technologische Samenwerking. Dit is een algemene subsidieregeling die technologisch innovatieve samenwerking stimuleert. Wie een aanvraag indient, doet dat met een ander bedrijf of kennisinstelling. De regeling kent naast een algemeen programma ook nog vier aparte aandachtsterreinen: samenwerking met geïndustrialiseerde landen, met opkomende markten, binnen de maritieme sector en op het gebied van ict-doorbraakprojecten.
 
Kijk voor het complete bericht in de Computable van 1 juni.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-05-31T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.