Fenit en V-Ictn presenteren Ict-manifest

De Fenit en de Vereniging ICT Nederland (V-Ictn) hebben met het oog op de Tweede Kamer-verkiezingen van volgend jaar een Ict-manifest uitgebracht.

De beide brancheverenigingen willen met het manifest een bijdrage leveren aan de verkiezingsprogramma's van de politieke partijen. De Fenit en V-Ictn wijzen erop dat Nederland ondanks alle ambities en inspanningen nog steeds niet tot de koplopers op ict-gebied behoort.
De belangrijkste doelstellingen van het Ict-manifest zijn onder meer: de overheid moet in nauw overleg met het bedrijfsleven komen tot afgewogen regelingen op het gebied van veiligheid, betrouwbaarheid en het creëren van een hogere mate van vertrouwen in de netwerkmaatschappij; voor 2004 moet het gebruik van ict een integraal onderdeel in alle fasen van het onderwijs zijn; uiterlijk in 2005 moet minimaal 95 procent van de Nederlandse bedrijven, scholen en huishoudens snel en veilig toegang hebben tot het internet via een breedbandige (vaste of mobiele) verbinding. Daarnaast moet alle publieke informatie en overheidsdiensten voor 2005 via het internet beschikbaar zijn.
De Fenit en V-Ictn wijzen erop dat Nederland behoefte heeft aan een concreet, ambitieus project op nationaal niveau, waarbij de publieke en private sector de handen ineen slaan en een gezamenlijke koers varen.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-05-29T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.