Managed hosting door True

Kennisnet gaat over in stichting

 

Het overheidsinitiatief Kennisnet gaat over in een stichting. Dit heeft minister Hermans van OCW in een brief aan de Tweede Kamer bekendgemaakt.

De stichting Kennisnet wordt opgericht door de Vereniging van Samenwerkende Werkgeversorgansiaties (Vwso), de schoolleidersorganisaties (VVO en AVS) en het bestuur van de BVE-raad. Minister Hermans blijft wel verantwoordelijk voor de ontwikkeling van Kennisnet en zal daarnaast zorgen voor de benodigde faciliteiten.
Het doel van de stichting Kennisnet is het realiseren van "een kwalitatief hoogwaardig aanbod" van relevante content voor het onderwijs. Daartoe ontwikkelt en exploiteert de stichting een portalsite en bijbehorende diensten. Daarnaast zorgt de stichting voor goed functionerende internetaansluitingen op de scholen en onderhoudt het nauwe banden met de leverancier van infrastructuur (nl.tree) en de stichting Ict op school.
De verzelfstandiging van Kennisnet past in het beleid van de overheid, waarbij het onderwijsveld steeds meer zelf initiatieven op het gebied van ict naar zich toe moet trekken. Minister Hermans besteedt dit jaar in totaal 650 miljoen gulden om het gebruik van ict in het onderwijs te stimuleren.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/147224). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.