Online beleggers tevreden over brokers

Nederlandse online beleggers geven hun internetbroker gemiddeld een zeven, zo blijkt uit een onderzoek van http://www.belegger.nl.

Beleggers zijn tevreden over vrijwel alle aspecten van de dienstverlening van de internetbrokers, alleen de informatievoorziening kan beter.
Beleggen via internet is in. Naar schatting doen ongeveer 400 duizend Nederlanders dat, al dateren die cijfers van net voor de grote terugval op de aandelenbeurzen. Belegger.nl meet jaarlijks de tevredenheid. Er is niet veel veranderd, zo blijkt. Net als vorig jaar eindigen Alex en SNS bank op respectievelijk de eerste en tweede plaats. Het verschil is wel kleiner geworden. De tevredenheid onder klanten van ABN Amro en de ING Bank is het laagst. De nieuwkomers Binck en Keytrade maken een goede start. Binck krijgt een goede waardering voor de handelsmogelijkheden, het kostenniveau en de geboden koers- en marktinformatie, terwijl de tevredenheid over het ordersysteem van Keytrade hoog wordt gewaardeerd.
Over de koersinformatie is de belegger nog steeds niet echt enthousiast. De inhaalslag die de Nederlandse aanbieders het afgelopen jaar hebben gemaakt is een positieve ontwikkeling geweest, maar is nog niet voltooid, aldus Matthijs Kanis, directeur van belegger.nl. Maar gezien de ontwikkeling en de redelijk grote tevredenheid van de klanten verwacht hij een verdere groei van het aantal online-beleggrs tot 700 duizend eind volgend jaar.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-05-30T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.