KPNQwest voltooid Nordic Ring

KPNQwest heeft gisteren een maand eerder dan verwacht de Nordic Ring voltooid, de aansluiting van zes grote steden in Scandinavië op haar glasvezelnetwerk.

Over het 4.500 kilometer lange netwerk kunnen data met snelheden tot 10 Gbit/s worden verstuurd.
Het zes-steden glasvezelnetwerk voorziet in snelle verbindingen met Stockholm, Kopenhagen, Gothenburg, Helsinki, Malmö en Oslo. Volgens ceo Jack McMaster is de Nordic Ring, de grootste van het EuroRing netwerk, "een van de belangrijkste stappen in de uitrol van ons EuroRing netwerk. Dit betekent een mijlpaal in de verbinding tussen Scandinavië en de rest van de wereld".
KPNQwest biedt haar volledige pakket van aansluitingsbereik voor groot- en detailhandel, netwerk- en hostingservices voor de gehele Nordic Ring. Het netwerk gaat eveneens gebruik maken van de Noord-Amerikaanse infrastructuur van Qwest, moederbedrijf van KPNQwest.
Wanneer alles voltooid is, vormen de zeven ringen, samen de KPNQwest EuroRings, volgens het bedrijf de grootste en modernste glasvezelbackbone in eigendom, die vijftig Europese steden verbindt en twintigduizend kilometer kabel omvat. Eind 2001 zijn de EuroRings volledig operationeel.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-05-30T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.