Philips snijdt fors in personeelsbestand

Philips gaat een groot aantal banen schrappen bij de halfgeleiderdivisie. De reden is de teruglopende vraag naar halfgeleiders, met name door de teruglopende verkoop van mobiele telefoons.

Bij de vestiging van Philips Semiconductors in Nijmegen worden driehonderd van de vijfduizend banen geschrapt. De vaste medewerkers hoopt Philips via natuurlijk verloop te kunnen laten afvloeien. Bij Philips Stadskanaal, waar ook halfgeleiders worden gemaakt, gaan geen banen verloren.
In de Amerikaanse halfgeleider-vestiging in San Antonio worden enkele honderden werknemers met onbetaald verlof gestuurd. Ook de fabriek in het Amerikaanse Albuquergue staat een dergelijke maatregel te wachten. De fabrieken draaien al enige tijd ver onder hun capaciteit vanwege de slechte marktomstandigheden. Het is nog niet duidelijk of alle werknemers na hun onbetaalde verlof weer aan de slag kunnen.
Philips heeft in april al aangekondigd dat het wereldwijd zes- tot zevenduizend banen gaat schrappen wegens de tegenvallende marktomstandigheden. Dat is ongeveer 3 procent van het totale personeelsbestand.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-05-31T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.