Nederlandse vestiging Altavista op springen

De Nederlandse vestiging van het Amerikaanse internetbedrijf Altavista, Altavista Benelux in Amsterdam, wordt ontmanteld.

De vier man tellende verkoopdivisie wordt verplaatst naar het Europese hoofdkantoor in Groot-Brittannië. De Nederlandstalige website met zoekmachine blijft bestaan, maar er is nog onduidelijkheid over het lot van de medewerkers. "De advertentiemarkt in Nederland valt zó ontzettend tegen dat een Nederlands verkoopteam geen bestaansrecht heeft. De marktsituatie van dit moment vraagt om een zo effectief mogelijke aanpak, daarom verplaatsen we deze activiteiten naar ons Europese hoofdkantoor", zegt Roelf Sluman, algemeen directeur Benelux en Noord-Europa van Altavista.
Voor de Nederlandstalige website van een van de oudste zoekmachines op het web heeft de stap volgens hem geen gevolgen. De website heeft een miljoen hits per dag. Wat er gaat gebeuren met de mensen die de zoekmachine onderhouden, is volgens hem nog onderwerp van bespreking.
Altavista kwam in februari vorig jaar met veel vertoon naar Nederland. Het wilde met de Nederlandse versie van zijn zoekmachine de strijd aangaan met bestaande Nederlandse zoekmachines als Ilse, Vindex en de Hollandse versie van Lycos.
In september maakte het internationale moederbedrijf van Altavista, internetinvesteerder Cmgi, al een personeelsinkrimping van 25 procent bekend. De ontslagen vielen voornamelijk bij de divisie die voor de inhoud van de websites van Altavista zorgde. Het bedrijf verklaarde toen zijn activiteiten te concentreren op zijn zoekmachine in verschillende talen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-06-01T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.