Onduidelijkheid over handsfree bellen

De voorgenomen wetswijziging om mobiel bellen in het verkeer te beperken tot handsfree is onduidelijk. Dit meent de branchevereniging ICT Telecom die dan ook een brief met vragen aan minister Netelenbos van Verkeer en Waterstaat heeft gestuurd.

De vereniging vraagt zich af wat de reikwijdte van de geplande wetswijziging is. Zo wil ICT Telecom weten of de minister ook het mobiel bellen met koptelefoon en microfoon (headset) wil verbieden. Dat is tot op heden niet het geval in de gezamenlijke campagnes van de overheid en de telecomindustrie. Volgens ICT Telecom is die manier van mobiel bellen in de campagnes tot op heden nadrukkelijk aangegeven als aanvaardbaar.
De overheid werkt al enkele jaren samen met zowel de telecombranche als de belangenorganisaties om een voorlichtingsbeleid te ontwikkelen voor telefoneren in de auto. Hieruit is de campagne 'Handsfree bellen is veiliger' voortgekomen.
Minister Netelenbos vindt echter dat dit te weinig resultaat oplevert en heeft dus een wetsvoorstel opgesteld. Branche-organisatie ICT Telecom zegt zich wel te kunnen vinden in de algemene strekking daarvan, maar wil meer duidelijkheid.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-05-30T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.