Jorritsma opent leerportaal

Minister Jorritsma van Economische Zaken heeft dindag het leerportaal Acadoo geopend. Deze virtuele marktplaats voor ict-onderwijs, zowel aanbieders als zoekenden, is één van de tien deelprojecten van de taskforce 'Werken aan ICT'.

Dit overheidsproject moet het tekort aan gekwalificeerde automatiseerders in Nederland verminderen middels om- en bijscholingsmogelijkheden. Op jaarbasis blijven 15.000 ict-vacatures onvervuld. Daarnaast wil de taakgroep de ict-kennis en ervaring van niet-automatiseerders verhogen.
Het nu door Acadoo geboden onderwijspakket omvat opleidingen van onder meer IBM Learning Services, Ises International, Pink Roccade, Spherion en Skillsoft. Het bedrijf geniet de steun van de Nederlandse vereniging van Banken, de Fenit en het Verbond van Verzekeraars.
Acadoo, volledig dochter van applicatie-aanbieder (asp) Sienna, gaat nu voor ABN Amro een eigen leerportaal ontwikkelen. Deze site moet de automatiseringsmedewerkers van deze bank een doorlopend cursusaanbod geven waarmee zij hun kennis, vaardigheden en ervaring op peil kunnen houden en verhogen. Dit initiatief omvat ook een individueel ontwikkelingsplan.
ABN Amro was al vroeg betrokken bij de ontwikkeling van Acadoo, dat oorspronkelijk onder de naam ICT Netwerk Academie begon. De bank stelt zo ook bij te dragen aan de ontwikkeling van het ict-niveau van Nederland.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-05-31T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.