Meer gegadigden glasvezeltak Lucent

De strijd om de glasvezeltak van Lucent is nog niet gestreden. Naast het Franse Alcatel overwegen ook het Italiaanse Pirelli en het Japanse Furukawa een bod.

Pirelli ontkent overigens dat het een bod op de glasvezeltak heeft gedaan. Wel bestudeert het concern volgens eigen zeggen "de ontwikkelingen in de bedrijfstak".
Lucent heeft de divisie Optical Fiber Solutions meer dan twee maanden geleden in de etalage gezet. Het concern heeft namelijk dringend geld nodig om zijn schulden af te kunnen lossen. In oktober moet Lucent twee miljard dollar ophoesten om te kunnen voldoen aan de eis voor een kredietfaciliteit van 6,5 miljard dollar. Ook is er geld nodig om chipbouwer Agere Systems te kunnen verzelfstandigen.
Onlangs waren Lucent en Alcatel nog verwikkeld in gesprekken over een innigejoint venture. Maar deze onderhandelingen liepen op het laatste moment stuk.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-06-05T00:00:00.000Z Marten Dijkstra


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.