Duitse Umts-maatregel gunstig voor KPN

De Duitse telecomtoezichthouder RegTP geeft toestemming voor samenwerking tussen telecommunicatie-bedrijven voor de exploitatie van Umts-frequenties.

KPN, een van de Umts-houders op het Duiste netwerk, kan volop profiteren van de maatregel en daarmee de kosten drukken. Met name de opbouw van de infrastructuur van het netwerk, waaronder de basisstations, de antennes en de zendmasten, komen voor de samenwerking in aanmerking. Het opbouwen van deze infrastructuur zou normaalgesproken ieder afzonderlijk telecommunicatiebedrijf tachtig miljard gulden kosten, maar door de samenwerking is het voor telecomconcerns mogelijk in Duitsland ongeveer 40 porcent op die kosten te besparen.
Wat de maatregel precies voor KPN gaat betekenen is nog niet duidelijk, maar in ieder geval kan KPN wel miljarden guldens besparen door de maatregel van RegTP en dat komt het zwaar in schulden verkerende KPN goed van pas.
KPN heeft tevens aangekondigd zijn belang in het Tsjechische telecomconcern Cesky Telecom van de hand te doen. De verkoop maakt onderdeel uit van de maatregelen van KPN om alle niet-keractiviteiten van de hand te doen, om zodoende de kas te spekken. Met de verkoop is een bedrag gemoeid van 700 miljoen euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-06-06T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.