KPN overweegt verkoop mobiele tak

KPN bekijkt of het zijn mobiele activiteiten kan afstoten. Verder overweegt het telecomconcern op termijn als pure dienstverlener door te gaan.

Dit meldt Het Financieele Dagblad. Volgens de zakenkrant behoren de verkoopplannen van het mobiele en vaste netwerk volgens goed ingevoerde bronnen tot de meer serieuze opties voor het oplossen van de financiële schuld van het concern. Het besluit over de verkoop van de mobiele activiteiten van KPN moet worden genomen voordat het concern met zijn voorgenomen claimemissie van minimaal vijf miljard euro komt. De verwachting is dat KPN niet lang na de emissie van British Telecom naar de aandelenmarkt zal komen. Die emissie sluit medio juni.
Volgens bronnen die Het Financieele Dagblad citeert, kan de claimemissie van KPN alleen slagen als er een positief verhaal valt te vertellen over de toekomst. De waarde van de mobiele dochters van KPN in Nederland, Duitsland en België wordt door analisten geschat op vijftien miljard euro. Met de verkoop van de mobiele activiteiten zou KPN dus niet zijn gehele schuld kunnen aflossen, want deze bedraagt op dit moment ruim 23 miljard euro.
Overigens spreekt KPN zelf tegen dat het de verkoop van de mobiele tak zou overwegen. Wel zegt een woordvoerder in het FD dat gekeken wordt naar de mogelijkheden van 'partnerships'.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-06-07T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.