Mainframe verovert telecom

De komst van de hypermoderne mobiele Umts-technologie heeft een interessant bijverschijnsel. Om de exploitatie rendabel te maken is het nodig de bedrijfseigen telecom-infrastructuur te vervangen door een it-omgeving.

De 'oude' mainframearchitectuur blijkt daarvoor de geschiktste technologie. De modernste telecomtechnologie leidt hiermee tot een opleving van de traditionele automatisering. Wel deelt nu de marketingafdeling van de telco de lakens uit.
Met de komst van Umts is de integratie van informatietechnologie en telecom een nieuwe fase ingegaan. De toepassingen die aanbieders van Umts ontwikkelen vragen om een geheel nieuwe achterliggende infrastructuur. De bestaande bedrijfseigen telecomservers van leveranciers als Ericsson, Lucent en Alcatel moeten daarom op termijn worden vervangen door een it-omgeving die verschillende achterliggende systemen aan elkaar kan koppelen én in staat is de vele verschillende transacties te verwerken.
Door deze eisen doet de vertrouwde mainframearchitectuur zijn intrede in de telecommunicatie-infrastructuur. Op dit moment zijn er nog geen Europese contracten afgesloten, maar volgens Rob Maissan, senior consultant bij Unisys, is dat nog slechts een kwestie van tijd. Licentiehouders, leveranciers van telecomsystemen, it-bedrijven en systeemintegratoren als Unisys zitten momenteel met elkaar om de tafel om de toekomstige Umts-architectuur te ontwerpen. Licentiehouders staan onder druk van de overheid om zo snel mogelijk hun diensten aan te bieden.
 
Kijk voor het complete bericht in de Computable van 15 juni.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-06-15T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.