Ondernemers, let op uw ict-zaak

Bedrijven besluiten veel te snel hun automatisering uit te besteden. Tot die conclusie komt Albert Kuiper, directeur Ict van Univé Verzekeringen.

Hij draaide een groot deel van de uitbestedingsplannen van de verzekeraar terug. 'Managers moeten hun medewerkers veel vaker om advies vragen als het gaat om ict-vraagstukken', luidt zijn devies.
Sommige verzekeraars, zoals Zürich (Origin) en Aegon (EDS, Pink Roccade), kiezen voor uitbesteding om de noodzakelijke geworden ict-vernieuwing door te voeren. Univé koos in eerste instantie ook voor dit instrument, maar is hier inmiddels op teruggekomen. Op 30 november vorig jaar blokkeerde Kuiper, die toen ict-directeur ad interim was, de voorgenomen uitbesteding van het zorgsysteem bij Univé. De dag erna zou Unisys de rekencentrumactiviteiten overnemen, terwijl de systeemontwikkeling bij Pink Roccade terecht zou komen. Kuiper, die de directeurspost inmiddels definitief aanvaard heeft, haalde verder de helpdeskondersteuning terug die eerder naar Getronics was overgeheveld. "Dat effect was direct merkbaar: er lopen nu weer ict'ers op de vloer rond die weten wat er speelt bij Univé-medewerkers en snel op automatiseringsproblemen kunnen inspelen."
 
Kijk voor het complete bericht in de Computable van 15 juni.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-06-15T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.