Teleplan snelstgroeiende onderneming

Het Veldhovense computer-reparatiebedrijf Teleplan is eind vorige week uitgeroepen tot snelstgroeiende bedrijf van Nederland.

Op Europees niveau scoort Teleplan ook al zeer hoog met een achtste plaats, zo blijkt uit de lijst met de vijfhonderd snelstgroeiende ondernemingen in Europa van het Britse adviesbureau Growth Plus. Teleplan dankt deze hoge notering aan zowel de zeer snelle omzetgroei als aan de enorme stijging van de werkgelegenheid. Vijf jaar geleden telde het Veldhovense bedrijf nog 190 medewerkers, maar inmiddels zijn dat er wereldwijd 4.200. De omzet stijgt eveneens met rasse schreden. Vorig jaar kwam Teleplan uit op 283 miljoen euro, maar voor dit jaar rekent het bedrijf al op 600 miljoen euro.
Teleplan profiteert als een van de weinige bedrijven van het slechtere klimaat in de ict-sector. Het bedrijf repareert en onderhoudt computers en bijbehorende randapparatuur. Aangezien grote concerns steeds efficiënter moeten draaien om de kosten in de hand te houden, staan ze steeds vaker bij Teleplan op de stoep om aan dit bedrijf het onderhoud uit te besteden. Teleplan heeft inmiddels alle grote hardware-fabrikanten als klant en beschikt over veertig volledig gerobotiseerde reparatie-fabrieken in achttien landen.
Het bedrijf wordt ook door beleggers omarmt. Op de Neue Markt in Frankfurt steeg het aandeel Teleplan sinds de introductie in 1998 van 6 naar 29,30 euro.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-06-11T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.