Ook Telfort leent deel mobiele netwerk uit

Net als branchegenoot KPN gaat ook het verlieslijdende Telfort een deel van zijn gsm-netwerk verhuren.

Dit meldt Het Financieele Dagblad. Telfort maakte het afgelopen jaar een operationeel verlies van 700 miljoen gulden en hoopt door de verhuursconstructie uit de rode cijfers te geraken.
KPN verhuurt al een deel van het gsm-netwerk van E-Plus, zijn mobiele dochter in Duitsland, aan het Franse Mobilcom en een consortium rond Telefónica.
Op dit moment praat Telfort met de vier andere mobiele operators over het gezamenlijke gebruik van Umts-netwerken. Een dergelijke constructie zou de kosten aanzienlijk kunnen drukken, maar Telefort wil eerst wachten op de goedkeuring van telecomwaakhond Opta en de Nederlandse Mededigingsautoriteit (NMa) alvorens het contracten afsluit.
Telfort doet het overigens goed op het terrein van 'mobiel bankieren'. Onlangs heeft de telecomoperator met de Postbank een contract gesloten dat klanten de mogelijkheid biedt te bankieren via de gsm. Er zijn daarvoor 500 duizend Siemens-toestellen die aan nieuwe mobiele bankklanten worden verstrekt, maar Telfort kan de vraag nauwelijks aan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-06-11T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.