FNV Bondgenoten samen met Independer

FNV Bondgenoten biedt samen met internetdienstverlener Independer haar leden gratis advies over hypotheken, pensioenen en andere financiële diensten.

De bond hoopt zo de teruggang van het ledental te stoppen. Ook de vakcentrale FNV denkt aan een dergelijke service om leden en niet-leden aan de vakbeweging te binden, zei FNV-voorzitter Lodewijk de Waal gisteren tijdens een congres van de beweging. FNV Bondgenoten en Independer hebben ook een gezamenlijk bedrijf opgericht dat tussenpersoon wordt voor producten uit bank- en verzekeringswezen, zoals hypotheken en verzekeringen. Vooralsnog kunnen alleen leden van deze diensten gebruik maken. In een later stadium kunnen ook niet-leden aankloppen bij de tussenpersoon, maar die moeten dan waarschijnlijk betalen voor de diensten.
De vakcentrale FNV ziet ook wel wat in dat idee. De vakbeweging is al langer op zoek naar oplossingen die het relatief dalende ledental moet stoppen. Sinds vorig jaar neemt het aantal FNV-leden iets af, terwijl het aantal werkenden toeneemt.
"Nieuwe leden komen wel, maar haken na enkele jaren weer af", weet FNV-voorzitter De Waal. De vakcentrale wil meer aan individuele dienstverlening gaan doen. Het internet biedt daarvoor mogelijkheden, denkt de FNV.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-06-13T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.