'Personeelstekort fnuikt groei ict'

Het aantrekken van hooggekwalificeerd personeel is in Nederland en Amerika de belangrijkste voorwaarde voor de groei van technologiebedrijven.

Echter, Amerikanen vinden hooggekwalificeerd personeel van groter belang voor het succes van hun onderneming dan Nederlanders, zo blijkt uit een vergelijkend onderzoek van Deloitte & Touche.
De helft van de ceo's van Amerikaanse technologiebedrijven noemen hooggekwalificeerd personeel als dé doorslaggevende factor voor het succes van hun onderneming. Zij gaan ook aanzienlijk verder dan Nederlanders in hun pogingen personeel aan te trekken of te behouden. Een uniek idee of product maken komt bij hen op de tweede plaats. Nederlandse ceo's draaien deze volgorde juist om; zij noemen als eerste 'een uniek product of dienst' als factor die het meest bijdraagt aan een succesvolle bedrijfsvoering.
Het is dus ook niet verwonderlijk dat Amerikaanse bedrijven daarom veel verder gaan om het medewerkers naar hun zin te maken. Het geven van financiële bonussen en het toestaan van telewerken zijn in beide landen populair, maar het actief stimuleren van een abonnement op de sportschool of het toestaan van dieren op de werkvloer komen nagenoeg alleen in Amerika voor.
Het voornaamste obstakel voor verdere groei is volgens de bazen in beide landen het tekort aan goed personeel, direct gevolgd door gebrek aan kapitaal. Opmerkelijk is dat Amerikanen vervolgens wereldwijde expansie als belemmering zien, terwijl de Nederlanders de overheidsregulering op de derde plaats zetten.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-06-15T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.