'KPN hoeft niet Nederlands te blijven'

KPN hoeft niet kost wat het kost een Nederlands concern te blijven. Dat heeft minister Jorritsma van Economische Zaken in het NOS Journaal gezegd.

Volgens Jorritsma is KPN relatief een kleine speler en daarom zou ze er geen moeite mee hebben als het voormalige staatsbedrijf uiteindelijk in buitenlandse handen komt. De staat beschikt op dit moment nog steeds over een omvangrijk pakket aandelen in KPN. Het telecomconcern heeft de medewerking van de overheid nodig bij zijn eventueel geplande claimemissie, die het concern een bedrag van tussen de 5 en 5,5 miljard euro moet opleveren om de torenhoge schuld (23,5 miljard euro) deels te kunnen aflossen.
Jorritsma vindt het overigens niet erg bezwaarlijk dat de overheid zijn aandelen KPN niet eerder heeft verkocht, op het moment dat ze veel meer waard waren. "Dat is nu enmaal een keuze geweest en wie weet stijgt de koers binnenkort weer", aldus Jorritsma. Door de koersval van het aandeel KPN is de waarde van het aandelenpakket van de staat gekrompen van 60 naar 6 miljard gulden.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-06-18T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.