KPNQwest sluit miljoenendeal met NORDUnet

KPNQwest heeft een contract met NORDUnet afgesloten van minstens 7,2 miljoen euro. NORDUnet is het researchnetwerk van Scandinavië, en Centraal- en Oost-Europa.

NORDUnet heeft KPNQwest gevraagd een combinatie-oplossing van IP Transit en Managed Broadband services naar de VS te leveren, met een back-up verbinding naar Europa.
De 2,5 Gbit/sbackbone is voor Europa de eerste 2,5 Gbit/s toegang tot de Amerikaanse data-infrastructuur. Debackbone verschaft NORDUnet toegang tot het openbare internet, andere Amerikaanse researchnetwerken en Startap, een internationaal uitwisselingspunt voor researchnetwerken.
Het contract met NORDUnet volgt op het recent aanleggen van de 4500 km lange Nordic Ring van KPNQwest. De Nordic Ring is een zichzelf herstellende OC-196 glasvezelring met een capaciteit tot 100 Terabit/s, mits volledig in gebruik. Deze ring verbindt zes Scandinavische steden naadloos met 44 andere steden op het EuroRings-netwerk van KPNQwest. Tevens krijgt NORDUnet hiermee verbinding met 150 steden op het Noord-Amerikaanse glasvezelnetwerk van Qwest.
NORDUnet A/S is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en het beheer van debackbone van het Scandinavische researchnetwerk, en heeft meer dan een miljoen eindgebruikers in de Noord-Europese landen.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-06-22T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.