Het wordt niets met ASP

In een vernietigend rapport haalt onderzoeksbureau OTR Group alle juichende voorspellingen over het asp-model onderuit.

Volgens de OTR-analisten biedt een asp nauwelijks toegevoegde waarde. De vraag zal ver achter blijven bij de voorspellingen, de gerealiseerde kostenreductie is minimaal en software-ontwikkelaars verliezen zelfs op het asp-model.

Het is stiller geworden rond het verschijnselapplication service providers(asp). De exponentiële groei van de vraag blijft vooralsnog uit. Software-ontwikkelaars zijn wel met het concept bezig, maar steken niet zoveel inspanning in de promotie ervan. Voor hen is het helemaal niet voordelig, zo blijkt uit een recent rapport van OTR Group. Ook veel gebruikers zouden asp helemaal niet zien zitten.

De onderzoekers van OTR hebben 150 bedrijven en instellingen in Europa en Amerika ondervraagd over asp, en het resultaat is ontluisterend. In het rapport geven de analisten aan positief van start gegaan te zijn, maar door de gesprekken met bedrijven en instellingen hebben zij hun visie radicaal moeten wijzigen. Zij presenteren hun conclusies dan ook, vrij ongebruikelijk voor een onderzoeksbureau, 'met grote tegenzin'.
 
Kijk voor het complete bericht in de Computable van 22 juni.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-06-21T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.