Zeelandpoort.nl is dit najaar actief

Dit najaar komt zeelandpoort.nl op internet. Deze portal zorgt ervoor dat de Zeeuwse provincie flink uitloopt op andere regio's op internetgebied.

Gemeenteweb, een internetbedrijf voor de lokale overheid, opperde vorig jaar mei het idee van een internetplatform voor Zeeuwse overheden. Opdrachtgever van Zeelandpoort.nl is de Vereniging van Zeeuwse Gemeenten (VZG). Burgers kunnen via het portaal niet alleen informatie over hun eigen woonplaats krijgen, maar ook over gemeenteoverstijgende onderwerpen als verkeersveiligheid of milieu. "Zeelandpoort moet het internetportaal van bestuurlijk Zeeland worden", vertelt Albert van Opdorp, voorzitter van de stuurgroep Zeelandpoort en wethouder in de gemeente Borsele. "Het geeft de burgers toegang tot vergaderstukken, besluiten, notulen en agenda's van de diverse bestuursgremia. In een later stadium kunnen burgers via deze elektronische weg formulieren ophalen en vergunningen aanvragen."
Volgens planning zal het portaal dit najaar in de lucht gaan. Zeelandpoort is niet de eerste provinciale website. Die eer valt te beurt aan Geldernet. Maar het project zorgt er wel voor dat àlle Zeeuwse gemeentes een website hebben, een voorwaarde om mee te mogen doen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-06-29T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.