Toolex moet harder saneren dan verwacht

Toolex moet harder saneren dan het bedrijf vorige maand heeft aangekondigd. De markt voor machines om cd's en dvd's te maken is ingestort.

Ook de marges staan onder druk. Toolex verwacht daardoor over het eerste halfjaar een aanzienlijk verlies te lijden.
In 2000 bleven de resultaten nog redelijk overeind, maar sinds begin dit jaar is het mis. Bij de presentatie van de jaarcijfers maakte Toolex bekend dat het een streep had gehaald door het grootste deel van zijn orderportefeuille, omdat toen al duidelijk was dat de klanten het zouden laten afweten. Op 18 mei sprak het bedrijf de verwachting uit dat de omzet in het eerste halfjaar met een kwart zou dalen en dat een 'bescheiden' verlies zou worden geleden.
Gisteren maakte de onderneming bekend dat de omzet met meer dan 45 procent daalt en dat over de eerst zes maanden een 'aanzienlijk verlies' wordt geleden.
Vorige maand maakte Toolex ook bekend dat het aantal werknemers in de loop van dit jaar wordt ingekrompen van 674 naar minder dan 500. Inmiddels studeert de directie op aanvullende maatregelen. Topman Leon Giesen verwacht daarvoor zes á acht weken nodig te hebben.
Of het in het tweede halfjaar nog goed komt, durft de Toolex-topman niet te zeggen. Van de systemen voor voorbespeelde cd's heeft hij geen hoge verwachtingen maar de markt voor cd-recordable zou nog voor een meevaller kunnen zorgen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-06-27T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.