Lucent schrapt opnieuw in personeelsbestand

Netwerkleverancier Lucent bereidt zich voor op een nieuwe ontslagronde, als onderdeel van een ingrijpend herstructureringsprogramma.

Dit blijkt uit berichten in The Wall Street Journal. Volgens bronnen bij Lucent zou het gaan om het ontslag van minimaal tienduizend werknemers wereldwijd. De nieuwe ontslagronde zal volgens ingewijden officieel bekend worden gemaakt tijdens de publicatie van de derdekwartaal-cijfers eind juli.
Op dit moment biedt Lucent werk aan 104.000 werknemers wereldwijd, maar dat aantal zakt de komende maanden door de reeds aangekondigde ontslagrondes waarschijnlijk terug naar beneden de 80 duizend. Als de extra ontslagronde doorgaat wordt het personeelsbestand nog verder teruggesneden en volgens bronnen rond Lucent zou dat dan vooral gebeuren bij de vestigingen buiten de Verenigde Staten.
Lucent volgt met zijn ontslagrondes het spoor van concurrent Nortel Networks dat onlangs aankondigde tienduizend werknemers extra te ontslaan bovenop de eerder aangekondigde twintigduizend ontslagen. Lucent kampt dan ook, net als Nortel, met zware financiële problemen. Het netwerkconcern boekte over de eerste helft van het fiscale jaar een verlies van bijna vijf miljard dollar en loopt, zoals de meeste bedrijven in de sector, stevige klappen op van de aanhoudende malaise in de telecombranche.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-06-28T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.