Nederlandse studenten met Lucent-beurs

Arjen Damstra van de Universiteit Twente en Marry Ouwehand van de Technische Universiteit Delft krijgen beiden een beurs van 5000 dollar van Lucent Technologies.

De twee studenten behoren tot een groep van in totaal 108 die de kans krijgen nader kennis te maken met beroemde Bell Labs-onderzoekers en de nieuwste technologieën waaraan zij werken tijdens deGlobal Science Summit die Lucent deze zomer organiseert op het Bell Labs-hoofdkantoor New Jersey.
De prijzen zijn uitgereikt in het kader van het Lucent Global Science Scholars Program, dat gericht is op getalenteerde eerstejaars studenten die een carrière ambiëren in natuurwetenschappen of technologie. De selectie vindt plaats op basis van de totale academische prestaties van de studenten door een onafhankelijke jury. In Nederland verzorgt Nacee in Amsterdam de selectie.
Volgens de Nederlandse directeur Arie van Leusden van Lucent Technologies wil het bedrijf jonge mensen wereldwijd stimuleren. "Het programma wordt in tal van landen aangeboden en bereikt dit jaar ruim honderd studenten. Zij kunnen zo in een vroeg stadium van hun studie kennismaken met het wetenschappelijk onderzoek dat Lucent in Bell Labs uitvoert én met de praktijk van de productontwikkeling die daar plaatsvindt."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-06-29T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.