Magnus schrapt banen, directeur stapt op

IT-dienstverlener Magnus ontslaat vijftig werknemers in de VS en Azië. Ceo en bestuursvoorzitter Fred Hermans, een van de oprichters, stapt op.

Hermans is het niet eens met de maatregelen die op jaarbasis een besparing van 5 miljoen euro moeten opleveren, zo heeft het bedrijf gisteren nabeurs bekendgemaakt.
Magnus verwacht over het eerste halfjaar van 2001 quitte te spelen, inclusief een last reorganisatiekosten en een afschrijving van 0,8 miljoen euro. Daarin zit onder meer het verlies op de verkochte deelnemingen in Autoclick en Irora.
Hermans blijft als adviseur van het management verbonden aan Magnus. In de raad van bestuur neemt vice-voorzitter Marco Verver voorlopig zijn rol als ceo over. Louis Bienfait blijft cfo.
Magnus, in totaal ruim 500 werknemers, publiceert op 22 augustus de resultaten over het eerste halfjaar.
De onderneming assisteert bedrijven in de industrie- en handelssector bij het verbeteren van de bedrijfspresentaties met IT-oplossingen. Het hoofdkantoor staat in Naarden. Voorts zijn er vestigingen in Atlanta, Bangkok, Brussel, Jakarta, Kuala Lumpur, Manilla en Singapore.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-06-29T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.