Viatel wil Nederlandse dochter sluiten

Het Amerikaanse telecommunicatiebedrijf Viatel sluit zo goed als zeker zijn Nederlandse vestiging. De onderneming verkeert al enige tijd in geldelijke nood.

Dit meldt Het Financieele Dagblad. De zakenkrant baseert zich op twee werknemers die de aanstaande sluiting onafhankelijk van elkaar hebben bevestigd. Viatel verkeert al enige tijd in financiële nood en heeft het merendeel van de employees deze week ontslag aangezegd. Bij de leverancier van telecom- en internetdiensten voor de zakelijke markt werken rond de 25 mensen.
Het Amerikaanse moederbedrijf van Viatel vroeg op 2 mei al uitstel van betaling aan in Delaware. Onderdelen van het bedrijf zullen binnenkort in New York worden geveild. Viatel Europa, waarvan de Nederlandse vestiging onderdeel uitmaakt, zou een doorstart willen maken en zich los willen koppelen van het Amerikaanse moederconcern. Maar volgens een van de Viatel-werknemers in het FD, is het management in Engeland juist van plan de Europese dochteronderneming zonder personeel te verkopen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-07-05T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.