KPN bereid topman Smits op te offeren

KPN is bereid topman Paul Smits op te offeren voor een Belgische voorzitter, als de fusie met Belgacom zijn beslag krijgt.

Het is volgens de Vlaamse zakenkrant Financieel Economische Tijd (FET) niet de enige concessie die het Nederlandse telecomconcern bereid is te doen. Volgens de FET zou KPN er ook mee hebben ingestemd dat het operationele hoofdkantoor in Brussel komt, op voorwaarde dat het concern fiscaal en juridisch Nederlands blijft. Het schuldenbelaste KPN, dat qua omzet zes keer groter is dan het financieel aanzienlijk gezondere Belgacom, zou voor zijn concessies een aantal extra compensaties eisen. Onduidelijk is waar het daarbij precies om gaat en of de Belgen met deze extra tegemoetkomingen zullen instemmen. Wel is duidelijk dat de fusie tussen KPN en Belgacom snel dichterbij komt.
Overigens meldt het Financieele Dagblad dat een eventuele fusie met Belgacom niet voldoende is voor KPN's strategie op de langere termijn. Het telecomconcern zegt alle opties open te houden voor meerdere allianties, waarbij onder andere wordt gedacht aan Deutsche Telekom.
Ondertussen gaat KPN zijn Duitse internetactiviteiten, Planet Internet Deutschland, van de hand doen. Ook KPN Freizeit Medien, dat onder meer uitgaansinformatie via het internet levert, gaat dicht.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-07-02T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.