OR Global One tegen fusie met Equant

De fusie tusen Global One en Equant, twee dochters van France Télécom, stuit op verzet van de ondernemingsraad van netwerkleverancier Global One Nederland.

De OR van Global One is bang voor ontslagen bij de Nederlandse vestiging, waar op dit moment 120 mensen werken. Volgens de ondernemingsraad is France Télécom al begonnen met de voorbereidingen van een reorganisatie, waarbij de Nederlandse vestigingen van Equant en Global One in elkaar worden geschoven.
Vorig jaar november werd de fusie tussen het statutair in Nederland gevestigde Equant en Global One bekend gemaakt. Sindsdien heeft de ondernemingsraad van Global One Nederland in een kort geding voor de Ondernemingskamer geëist dat de fusie ongedaan zou worden gemaakt. Volgens de OR was het zo goed als buitenspel gezet tijdens de beslissingen die met het samengaan van Global One en Equant gepaard gingen. Daarop oordeelde de rechter dat het management het personeel beter op de hoogte had moeten stellen van de ontwikkelingen rondom de fusie. Inmiddels eist de ondernemingsraad van Global One Nederland dus opnieuw meer duidelijkheid van het management. Anders dreigt het de fusie te blokkeren.
Het samengaan van Equant en Global One zal wereldwijd de grootste datanetwerkleverancier opleveren. Equant is in 220 landen vertegenwoordigd en levert netwerkservices voor de zakelijke markt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-07-02T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.