Centric neemt noodlijdend KSI over

Centric Holding, het bedrijf van IT-ondernemer Gerard Sanderink, neemt voor ongeveer 40 miljoen gulden de verlieslijdende branchegenoot KSI over.

KSI kampte al enige tijdje met tegenvallende resultaten. De automatiseerder was daardoor vorig jaar genoodzaakt een winstwaarschuwing af te geven en moest vervolgens stevig herstructureren. KSI boekte vorig jaar een jaaromzet van 108 miljoen gulden en heeft zevenhonderd medewerkers in dienst.
Centric boekte vorig jaar een omzet van 450 miljoen gulden en heeft rond de 2500 medewerkers in dienst. Daarmee is het de grootste niet-beursgenoteerde ICT-onderneming van Nederland.
KSI wordt samengevoegd met automatiseringsbedrijf Multihouse dat al eerder door Centrics Gerard Sanderink werd ingelijfd. Centric biedt voor elk aandeel KSI 0,30 euro en 0,6 aandeel Multihouse. Een en ander betekent een premie van 15 procent op de koers van de laatste dertig dagen en zorgt voor een bod van rond de 40 miljoen gulden. Na de overname blijft KSI niet langer genoteerd aan de beurs en zal er voor Centric KSI een nieuwe noteringsovereenkomst worden gesloten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-07-03T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.