SAP start portal-samenwerking met Baan

SAP Portals en Baan gaan samenwerken. SAP-technologie wordt geïntegreerd in iBaan Portal en Baan treedt toe tot de Raad van Advies van SAP Portals.

De alliantie met Baan vloeit volgens de Duitsers voort uit de nieuwe strategie van SAP Portals, die is gericht op de ontwikkeling van een open samenwerkingsmodel dat uiteindelijk moet resulteren in een zeer gevarieerd 'technologie- en content-ecosysteem'. Baan maakt deel uit van de Invensys-divisie Invensys Software Systems. De samenwerking met SAP Portals is het logische vervolg op de recente lancering van iBaan.
Volgens topman Laurens van der Tang past de samenwerking in het streven om van zijn bedrijf "de enige organisatie te maken die real-time internetoplossingen levert ten behoeve van productie-omgevingen".
Het product- en serviceaanbod van SAP Portals omvat onder meer bedrijfsportalen, Business Intelligence-applicaties, een breed contentaanbod en professionele services.
Baan werd vorig jaar uiteindelijk door het Britse Invensys op het nippertje van de ondergang gered. Na een forse afslanking maakt Baan inmidddels weer winst. Dat neemt niet weg dat veel beleggers in het voormalige Barneveldse paradepaardje nog altijd woest zijn op de manier waarop het bedrijf de laatste jaren voor de overname werd geleid. Net als tegen WorldOnline en Nina Brink lopen ook tegen de gebroeders Baan nog steeds processen van boze beleggers die in elk geval een deel van hun via aandelen in het bedrijf verloren geld terug willen zien.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-07-04T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.